Smučanje in kolesarjenje po starem

  • Termin prireditve

    januar (smučanje) in junij (kolesarjenje)

  • Vrsta prireditve

    športna (smučanje, kolesarjenje), etnološka


Smučanje po starem

Če je vreme naklonjeno in narava nasuje dovolj snega (ali je dovolj hladno za umetni sneg), Grajski hrib kot včasih zaživi v vlogi malega smučarskega središča. Tekmovanje privabi tudi do 100 smučarjev, nekateri pridejo celo iz tujine. Vsi smučarji so opremljeni z raznovrstno staro opremo, ki obsega vse od starih smučarskih oblačil pa do lesenih smuči. 

Dogodek se začne s sprevodom smučarjev čez Mestni trg, nato pa se preseli na Trg in breg pod gradom, kjer potekata tekmovanje in bogat spremljevalni program. Tekmovalce vseh starosti do cilja spremlja mestna godba, suhoparno pa ni niti komentiranje smučarskega sloga tekmovalcev. Na koncu bolj kot hitrost štejeta slog smučanja in oprema tekmovalcev. Glavni namen srečanja je tako druženje, zabava in ohranjanje tradicije, vsakič pa privabi mnogo obiskovalcev.


Kolesarjenje po starem

Že tradicionalno pa je tudi kolesarjenje po starem, ko se člani društva Rovtarji zapeljejo po ulicah starega mesta s starodobnimi kolesi in opremo. Kolesarjenje običajno spremljajo razstava in prodaja starin, kulturni program in sejem z izdelki domače in umetnostne obrti in pridelki lokalnih kmetij.

V BLIŽINI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...