Turistična ponudba

Škofja Loka ponuja zares pestro izbiro različnih doživetij, kjer vsak lahko najde nekaj zase:


Znamenitosti

Odkrijte starodavno lepotico, ki skriva nemalo raznovrstnih zakladov. Pohvali se lahko z najlepše ohranjenim starim mestnim jedrom, ki ponuja svojevrstno doživetje preteklosti. Tudi okolica mesta je bogata z zanimivimi spomeniki, ki razkrivajo kako so živeli včasih.


Prireditve

Predstavljamo vam vrsto tradicionalnih prireditev, ki se odvijajo v Škofji Loki. Mesto s svojo idilično kuliso predstavlja idealno lokacijo za prireditve srednjeveškega značaja, kot sta Škofjeloški pasijon in Historial. Zelo priljubljeni so tudi sejmi domačih izdelkov, ne manjka pa niti športnih, glasbenih in drugih kulturnih prireditev.


Prenočišča

V Škofji Loki je moč najti vrsto različnih prenočišč po ugodnih cenah. Na voljo so moderni hoteli, domačni apartmaji, slikovite turistične kmetije in še mnogo drugega. Ker mesto zares ponuja veliko raznolikih zanimivosti, se večdnevni obisk še kako splača.


Kulinarika

V tem zavihku boste našli vse od preprostih kavarn, pa do vrhunskih domačih gostiln. Slednje so bile že od nekdaj loška značilnost. Med seboj so tekmovale z dobro hrano in pijačo, odlično postrežbo in čistočo. Pravijo, da so bili prti vedno čisti, gostilničarji pa so vsakega gosta pozdravili pri mizi, kar velja še danes.


Aktivnosti

Ker Škofja Loka leži sredi neokrnjene narave, na sotočju dveh rek, v zavetju Lubnika in na stičišču dveh zelenih dolin, idej za aktivnosti res ne manjka. Izbirate lahko med krajšimi sprehodi po okolici mesta, pohodi po okoliških hribih, kolesarjem v bližnje kraje in še kaj bi se našlo.


Kulturne ustanove

Oglejte si zanimive umetniške in etnološke razstave, uživajte v raznovrstnih glasbenih prireditvah, predajte se gledališkim in kinematografskim uspešnicam ali se podajte v skrivnostni svet knjig in rokopisov. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...