Srečanje z vinarji

 • Termin prireditve

  december

 • Vrsta prireditve

  enološka, etnološka, sejemska

 • Trajanje prireditve

  1 dan

 • Več informacij

  Prost vstop na sejem!


Že tradicionalno v decembru organiziramo Srečanje z vinarji. Na sejmu se predstavijo vinogradniki in vinarji iz Goriških Brd, Vipavske doline in Krasa, Bele krajine, Dolenjske, Štajerske... Vinogradniki ponujajo degustacije svojih vin, številni ostali ponudniki pa predstavijo svoje mesne, mlečne, pekovske in druge domače dobrote. Ponavadi zadiši tudi po sveže pripravljenih jedeh in toplih napitkih. Na stojnicah so na voljo tudi rokodelske mojstrovine, umetniški izdelki in številni drugi slovenski proizvodi primerni za praznično obdaritev. Dogodek spremlja zanimiv kulturni in zabavni program z nastopi plesnih in glasbenih skupin.

 

PRIHAJAJOČI DOGODEK:

Tradicionalno 21. srečanje z vinarji in Miklavžev LUFt

1. december 2018 od 9. do 13. ure na Mestnem in Cankarjevem trgu

Z novim vinskim letnikom se bodo predstavili vinogradniki in vinarji iz Goriških Brd, Bele krajine, Krasa, Dolenjske in Štajerske. Za ljubitelje žlahtne kapljice smo pripravili degustacijske bone s priložnostnim kelihom. Kot vedno ne bodo manjkali prigrizki, dišalo pa bo tudi po kuhanem vinu.                   

Na tradicionalni prireditvi se bodo predstavili tudi rokodelci od blizu in daleč, na voljo bodo številne domače dobrote, ročni in umetniški izdelki. Pisana izbira prazničnih daril na več kot 80 stojnicah bo najprimernejša priložnost za nakupe v predprazničnem času.

21. srečanje z vinarji in Miklavžev LUFt bo dopolnjen s kulturno zabavnim programom, ki ga bosta vodila Monika Tavčar in Rudi Zevnik, za ogrevanje pa bo skrbel narodnozabavni ansambel.

V BLIŽINI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...