Turistično društvo

Turistično društvo Škofja Loka se je razvilo iz Olepševalnega društva, ustanovljenega leta 1897, prvi zametki turistične dejavnosti pa so se pojavili že mnogo prej. Društvo danes opravlja različne dejavnosti, katerih glavni cilj je privabiti goste v najlepše ohranjeno srednjeveško mesto in jim pomagati doživeti ta kraj v vsej svoji lepoti.


Turistične informacije in rezervacije

Glavna dejavnost našega društva je nudenje informacij o Škofji Loki in njeni okolici. Trudimo se odgovoriti na vsa vaša vprašanja, povezana z mestom in okolico, ter prireditvami in dogodki, ki se dogajajo v mestu in okolici. Po želji vam lahko poiščemo in uredimo vse potrebno za nočitev v bližini ali pa zgolj priporočimo kakšno izmed restavracij in kavarn, ki jih najdete v mestu. Poleg tega pa vam Škofja Loka ponuja tudi mnogo različnih zabavnih in poučnih dejavnosti, ki vam jih na vašo željo predstavimo v našem turističnem društvu.


Založništvo in promocija

V naši pisarni si prizadevamo, da smo vedno založeni z brezplačnimi brošurami o Škofji Loki, njeni okolici, dogodkih in aktivnostih, pa tudi o nekaterih drugih krajih v regiji. Z brošurami, ki jih pripravimo in izdamo sami, poskušamo mesto čimbolj približati potebam in interesom gostov, zato se v prvi vrsti trudimo, da jih izdamo v čimveč jezikih. Naša glavna brošura Sprehodi po mestu in okolici je tako izdana že v 8 jezikih.


Spominki

V prostorih društva ponujamo široko paleto spominkov po ugodnih cenah. V naši ponudbi lahko najdete vse od klasičnih spominkov (razglednice, magnetki, skodelice, majice, itd.) pa do ročno izdelanih spominkov, tipičnih za to območje, kot so naprimer Loški in Dražgoški medeni kruhki in Idrijska čipka. Vsi izdelki so izdelani v Sloveniji.


Darilnica

Tudi na domačine nismo pozabili, zato v naši poslovalnici nudimo tudi veliko izbiro ročno izdelanih daril in domače prehrane. Tako lahko izbirate med najrazličnejšimi izdelki, saj ponujamo raznovrstno keramiko, med in medene izdelke, več vrst žganja, likerjev, vin in sirupov, naravno kozmetiko, domače namaze, moke in omake, pa tudi slike lokalnih avtorjev.

Pokukajte v našo darilnico


Strokovna vodenja po mestu in okolici

V Turističnem društvu organiziramo tudi vodenja za organizirane skupine v najrazličnejših jezikih. V vodenja vključimo vsebine po vaših željah, od katerih so najbolj priljubljene: srednjeveško mestno jedro, bogate zbirke Loškega muzeja in stara kmečka Nacetova hiša. Po želji pa organiziramo tudi aktivnosti, kot naprimer delavnice ročnih del. Mesto slovi tudi po bogati kulinarični ponudbi, okolica pa ponuja številne možnosti za rekreacijo v neokrnjeni naravi.


Izposoja električnih koles

Pri nas si lahko izposodite tudi električna kolesa. Na voljo so 4 sodobna kolesa z električnim pogonom, ki vam pomaga pri kolesarjenju. Nudimo vam tudi kolesarsko opremo: čelado, kjučavnico in tudi kolesarske zemljevide. Kolo si lahko po ugodnih cenah izposodite za 1h, 4h ali za cel dan. Za lep izlet priporočamo Loško kolesarsko pot, ki je bila urejena ob 50-letnici društva leta 2002.


Članstvo

V Turistično društvo Škofja Loka se lahko tudi včlanite in tako podprete delovanje in razvoj društva, ter prispevate k novim projektom za vzpodbujanje turizma. Letna članarina znaša 10 €. Kot član lahko v naši trgovini izkoristite 10% popust na vsak nakup, sodelujete lahko na sestankih društva, kjer lahko predstavite svoje ideje za boljše delovanje, vabljeni pa ste seveda tudi na vse druge dogodke, ki jih organizira Turistično društvo Škofja Loka.

Pristopna izjava


Izposoja in postavitev stojnic in odrov

Organizatorjem raznih prireditev in sejmov v Škofji Loki in po Sloveniji nudimo izposojo stojnic s strehami, "gasilskih" miz in klopi, dveh manjših odrov in druge opreme. Lahko se dogovorimo tudi za prevoz opreme do mesta dogodka, kot tudi za njihovo postavitev in odvoz po koncu dogodka. Opremo lahko najamete tudi za več dni. Ker je povpraševanje veliko, je zaželena čimprejšnja rezervacija opreme.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...