Pokal Loka

 • Termin prireditve

  februar

 • Vrsta prireditve

  športna (smučanje)

 • Trajanje prireditve

  3 dni

 • Več informacij

  Pokal Loka
  Vstop prost!


Smučanje ima v Škofji Loki že dolgo tradicijo. Prvi Ločani naj bi po grajskem hribu smučali že v začetku 20. stoletja. Po ureditvi smučišča na Starem vrhu se je smučanje tako razširilo, da so v loških šolah celo uvedli smučarske razrede s prilagojenim programom, zato ni čudno, da se mednarodni mladinski Pokal Loka odvija prav v Škofji Loki. Pokal Loka se lahko pohvali z dejstvom, da je drugo največje tekmovanje za otroške kategorije na svetu, saj sodeluje več deset držav udeleženk z več kot 200 smučarji.

Pokal Loka je bil prvič organiziran ob tisočletnici mesta, leta 1973. Od takrat se je Pokala Loka udeležila cela vrsta perspektivnih slovenskih smučarjev, med katerimi je bila tudi Tina Maze.

Program Pokala Loka se vedno začne s slavnostno otvoritvijo, ki vključuje parado vseh udeležencev na Mestnem trgu, kulturni program z glasbo in nagovori častnih gostov, če dovoljujejo snežne razmere pa se na hribu pod gradom predstavijo tudi smučarji po starem iz društva Rovtarji. V naslednjih dneh sledijo tekme različnih kategorij na priljubljenem smučišču Stari Vrh. Sledijo razglasitve zmagovalcev, ki jih na Trgu pod gradom zopet spremlja kulturni program.

V BLIŽINI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...